Verslaving, het is maar wat. Gedrag waar ik niet zomaar vanaf kom. Zoals je kon lezen in mijn eerder blog post over verslaving is dit een onderwerp in mijn leven. Mijn langst lopende verslaving is de verslaving aan media en deze heeft op dit moment de vorm gekregen van het kijken van Youtube filmpjes.

Ik neem je mee terug in de tijd, mijn tijd. Ik heb een paar dagen terug voor het eerst met volledige overtuiging kunnen zeggen en kunnen inzien dat ik echt wil stoppen met mijn verslaving. Normaal gesproken heb ik altijd excuses zoals: wat nou als ik niet meer kan leren via Youtube of hoe kan ik anders die interessante filmpjes zien waardoor ik slimmer word? Voorheen hebben deze gedachten mij ervan weerhouden om een volledige keuzen te maken.

Tot een paar dagen terug. Weer begon ik de dag met het kijken van youtube filmpjes, dit keer in de vorm van game video’s over forza 7 en gran turismo sport. Dit zijn spellen waar de filmer online aan het racen is en daarbij op zeer effectieve wijzen zijn tegenstanders verslaat en daarbij laat zien wat een chaos online racen kan zijn. Al met al, zeer vermakelijk en ik kan er dan ook geen genoeg van krijgen. Het probleem is alleen dat ik ook graag werk gedaan wil krijgen in verschillende vormen.

Hier komt dan de uitdaging van de verslaving. Stop maar met iets wat mijn hersens een heerlijk gevoel geeft, een gevoel dat beter voelt dan een orgasme maar dan constant. Ik wil mij graag fijn voelen en dat krijgt het voor elkaar.

Maar, een paar dagen terug besloot ik, ik ga stoppen met het binge watchen van youtube video’s. Ik ga dit gedrag niet meer vertonen en ik ga er alles aan doen om steeds verder van deze verslaving af te komen.

De dag erna ging dit dan ook erg goed, ik heb geen media gekeken en ik ben erg productief geweest. De tweede dag verliep ook nog erg goed en daar mijn gestructureerde dag kon ik lekker werken en heb ik geen media gekeken.

De derde dag was mijn dag wat anders, ik ging wat rommelig te werk en stelde een aantal opdrachten uit. Daarnaast begon ik in de ochtend met 1 filmpje en dat filmpje werd meervoud. Gelukkig kon ik mezelf weerhouden om verder te kijken maar de stempel was al gezet, ik wou meer!

Later die dag terwijl ik opdrachten aan het uitstellen was begon ik weer met binge watchen. Filmpje, na filmpje na filmpje. Ik moet zeggen dat ik met een grote glimlach achter de laptop zat, wat was dat fijn en leuk om te kijken. Ik werd een beetje high. Al snel was het filmpje voorbij en keek ik er nog 1 en nog 1.

Het is mij toch gelukt om 1 van de uitgestelde opdrachten uit te voeren maar ik heb iets geleerd. Mijn dag mag nooit beginnen met een youtube filmpje, als mijn hoofd eenmaal de shot gekregen heeft dan blijft die verlangen naar meer. Maar als ik de dag productief begin dan heb ik hier veel minder last van.

Ook merk ik dat een duidelijke plan voor de dag mij erg motiveert. Als ik weet wat ik vandaag ga doen dan kan ik dat gaan doen. Is dit onduidelijk, dan is er ruimte om een slippertje te maken terwijl ik liever iets anders doe.

Dus mijn leerpunten van de afgelopen week zijn: Begin de dag productief(werk aan een taak die ik gedaan wil hebben) en ik heb een duidelijk overzicht nodig van wat ik wil bereiken die dag of de komende dagen, weken of jaren. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, voor mij werkt het vrij goed!

Categories:

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.