Nog niet helemaal wat ik wil

Wat te doen als ik bijna terugval? Vandaag is het bijna zover gekomen dat ik weer naar iets als porno keek. Om eerlijk te zijn het was net, al ben ik vrij snel gestopt gelukkig. Het voelt nog steeds niet goed of als iets wat ik wil. De situatie was er wel perfect voor, ik heb al de hele dag gefrustreerd of mij zwak voelend filmpjes gekeken. Dit ging steeds minder fijn voelen en niks gaf mij voldoening. Steeds maar zoeken naar dat ene wat het voor mij zal doen. Misschien een upgrade spel of Avangers: endgam? Nee allebei niet fijn, wat nu Twitch op en Age of Empires gespeeld zien worden? Ook dit niet.

Ik blijf hangen in het verlangen om iets te ervaren en ik kan het gevoel voelen borrelen. Die opwinding, het verlangen om iets “ECHT” opwindend te zien. Ik ga nog even mediteren en daarna kom ik weer terug bij het een upgrade game. Even is dit leuk maar weer is het niet goed genoeg en ik bedenk: laat ik maar naar plaatjes van anime personages gaan kijken. Ik kijk en kijk en kom erachter dat een bepaalde site kunstsite ook 18+ inhoud vertoond en hier ging ik. Account gemaakt en ik heb even gekeken. 

Is dit nu slecht? Vervagen nu mijn grenzen? Is dit gewoon 1 moment of komen er meer? 

Komt dit mij bekend voor?

Dit komt mij zeker bekend voor, op deze manier heb ik al eerder een terugval gehad. Het is vooral ook de situatie die dit gedrag ontketend. Ik wil zo graag iets ervaren, die dopamine boost van mogelijk iets interessants vinden dat ik naar plekken ga waar ik niet wil komen. Het word dus begonnen door een serie aan ervaringen en reacties van mijn kant. 

Hoe ga ik hier dan mee om? Want dit is zeer duidelijk niet wat ik wil hoe lastig of mogelijk vervullend het ook mag lijken. Het begint eigenlijk met hoe ik mijn dag wil besteden. Als ik een dagbesteding heb zoals op de maandag, dinsdag of donderdag dan heb ik hier geen problemen mee. Dus mijn vrijetijd werkt mij tegen. Hierbij heb ik op dit moment 0 productiviteit (als ik het schrijven van dit stuk weglaat) en dit vind ik ook naar. Ik wil graag als coach aan de slag, ik wil graag mensen trainen en helpen met groeien. Ik wil graag wat extra geld verdienen zodat ik ook meer kan bijdragen in het huishouden en voor een koopwoning. Dat kan ik allemaal niet als ik een high aan het nastreven ben.

Het is zo bekend voor mij is, ik doe het met zoveel passie maar het is gewoon niet meer wat ik wil. Ik wil grote veranderingen in mijn leven maken en in mijn gedrag. Ik wil mijn dag besteden vanuit passie en liefde aan de dingen die veel voor mij betekenen en die mij voldoening geven. 

Doen wat ik wil doen

Allereerst is het verstandig om een plan te maken voor mijn vrije dagen. Wat wil ik die dag doen, hoe wil ik mijn dag invullen? Nu zie ik wel hoe de wind staat en doe ik maar wat. Ik wil de dag voor mijn vrije dag alvast een plan maken wat ik wanneer wil doen. Niet een ingewikkeld plan maar wel een haalbaar iets om te doen wat ik wil. Daarnaast wil ik mijn doelen uitgebreid en gedetailleerd maken zodat ik goed weet wat ik wil doen. Ook wil ik mijn grote doelen opschrijven en 2 keer op de dag herhalen zodat ik mijn doelen en wensen helder heb. 

Het is op dit moment ook lastig om dit te schrijven. Focussen is lastig en ik zoek nog steeds verlichting van dit gevoel. Hier ga ik dan ook mee aan de slag.