Als ik terug denk aan de situatie waar ik mijzelf in geplaatst had moet ik grinniken. Dit was als ik terug denk eigenlijk een bizarre situatie waarin ik deed alsof ik het kon terwijl ik diep van binnen mijzelf niet waardig vond om dit te doen. Hier heb ik zelf kritische stappen gemaakt waar ik nu veel uit put.

Dit speelde zich af een aantal jaar geleden toen ik nog bij een zwembad werkte. Ik nam lessen over van een collega die op vakantie was in aquajoggen. Dit was iets wat ik nog niet vaak gedaan had en ik wist niet echt wat goed was, ik had een aantal lessen kunnen zien en dat was wat ik had.

Ik begon met de muziek zoeken, ik koos uiteindelijk voor een cd van Queen, 1 van mijn favoriete bands. De deelnemers komen binnen en praten wat met elkaar en ik bereid mij mentaal verder voor. Ik praat nog wat met ze en dan is het tijd. Ik doe de microfoon op en we gaan van start.

Mijn start was iets roestig, ik moest namelijk maar gaan verzinnen wat zij gingen doen terwijl ik de muziek als medium gebruik om op te bewegen. Het gaat, ze gaan rustig van start en de nummers gaan langzaam voorbij. Het fijne aan mijn stijl is dat ik begin met een simpele beweging en deze bouw ik op en uit. Ik maak hem steeds moeilijker en zwaarder en doordat ik de nummers ken lukt het mij zelfs om dit te doen via de loop van de muziek.

Ik had een les daarvoor al 1 keer een besef gehad. Ik genoot van dat moment toen ik de deelnemers, voornamelijk dames van oudere leeftijd, op het nummer mambo no. 5 liet bewegen. Ik was daar lekker aan het bewegen op de muziek, de muziek maakte mij vrolijk en het besef dat zij ook goed aan het meebewegen waren was geweldig!

Met het besef van vorige les en de geweldige muziek en fantastische stem die bij queen komt kijken voelde ik mij geweldig. Lekker bewegen, de oefeningen uitbouwen en de deelnemers laten ‘dansen’ in het water. Wat voelde dit goed, dit voelde goed genoeg om zelf te vergeten dat ik onzeker was over mijn kunnen en vaardigheid.

Voorbij mijn onzekerheid en negatieve gedachten gaan was voor mij nog ongekend. Kan je het voorstellen, ik heb mij altijd bezig gehouden met mij zorgen maken over wat andere van mij vinden. Hierdoor deed ik niks of stond ik op de achtergrond.

Maar daar stond ik, mijn onzekerheid voor dat moment in de prullenbak gegooid en ik stond te stralen. Op mijn favoriete muziek, op gevoel wat past bij de muziek bewegen en daar een dans met een groep dames doen. Voor mij was dat een moment van levenskracht. Alles ging goed ook al was ik bang voordat het begon maar woow wat heeft deze ervaring betekenis voor mij!

Deze ervaring heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Als ik dit kan, wat kan ik dan nog meer? Ga voor wat je wil bereiken en doen, de kans is groot dat het daadwerkelijk doen veel minder eng is dan het idee dat jij ervan hebt.

Bedankt voor het lezen,
Daniel Poldervaart

Categories:

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *