Dit woord betekend:”doel van het leven” op google maar wat houd dit eigenlijk in? Ikigai is een japans woord dat gericht op het vinden en beoefenen van het werk dat volledig bij jou past, het perfecte werk voor jou! Op het moment dat jij jouw ikigai gevonden hebt en dit ook uitvoert, dan zal werk jou motiveren, je hebt een reden om op te staan, werk zal gemakkelijk gaan en je komt in flow!

Dit klinkt mooi maar hoe kom je hier eigenlijk? Gelukkig bestaat dit begrip al wat langer en zijn er zeer duidelijke plaatjes op internet die ikigai duidelijk beschrijven.

Zoals je in dit plaatje ziet zijn er 17 vlakken die allemaal te maken hebben met ikigai maar pas als je iets doet waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waar je betaald voor kunt worden en waar je goed in bent dan pas heb je een ikigai.

Wat ikigai voor mij betekend is de mogelijkheid om werk te doen waarin ik in flow kan komen. De flow om te doen waar ik goed in ben, waar ik van houd, wat de wereld nodig heeft en waar ik betaald voor krijg. Ikigai is voor mij de mogelijkheid om werk te doen dat voldoening geeft.

Het onderwerp inspireert mij enorm maar ik merk dat ik er echt heel weinig van weet maar wat ik wel merk is dat dit een manier is om in flow te komen. Een andere manier dan ik al ken. Daarom is het voor mij een uitdaging om dit onderwerp uit te diepen!

Categories:

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.